Jak upravit okolí vašeho bazénu?


Všichni chceme mít náš bazén krásně upravený. A stejně tak jeho okolí. Upravená zahrada zvyšuje pocit pohodlí při relaxaci. Jak na efektivně upravené okolí bazénu?

Návrh a plánování

Před samotnou realizací úprav okolí bazénu je důležité, abyste měli jasnou představu o to, jak by měl váš prostor vypadat. Zamyslete se nad tím, jakou atmosféru chcete na zahradě vytvořit, jaký máte styl bazénu, nebo jaké materiály a barvy preferujete. Připravte si skicu nebo jiný návrh, který vám pomůže ujasnit si priority. Inspirací vám mohou být obrázky na internetu, v na sociálních sítích nebo v časopisech.

bazén

Bezpečný prostor

Bezpečnost by měla být u bazénu na prvním místě. A to zejména, pokud máte děti či domácí zvířata. Zvažte tedy pořízení bezpečnostních opatření, jako je bezpečnostní plot, protiskluzové materiály kolem bazénu, nebo osvětlení, které oceníte zejména v noci. Bezpečnostní opatření jsou důležité zejména, pokud máte bazén do země https://www.bazenygluc.cz/.

Rostliny

Rostliny zútulní každý prostor bazénu a vytvoří krásnou atmosféru. Kromě toho, mohou vám poskytnout i stín a soukromí. Vyberte rostliny, které snesou vlhké prostředí, a jsou odolné vůči chlóru. Mohou to být některé tropické rostliny, levandule nebo třeba ibišek. Pro soukromí zvažte vyšší rostliny, jako živý plot a různé stromy.

bazén

Vybavení

Vybavení a zahradní nábytek je nezbytnou součástí okolí bazénu. Vyberte kvalitní lehátka a nezapomeňte na slunečník, který vám zajistí ochranu před sluncem. Pokud máte prostor, vytvořte také skladovací prostor pro skladování bazénové chemie a věcí na údržbu bazénu. Můžete si vytvořit také grilovací zónu, jelikož grilování u bazénu neodmyslitelně k létu patří.

Podlaha

Podlahové krytiny, které umístíte kolem bazénu, jsou klíčové z hlediska estetiky. Zvolte hlavně protiskluzové materiály. Vhodná je třeba umělá tráva, která je snadná na údržbu, dlažba, která je velmi odolná a vhodné jsou také dřevěné terasy.