Nové auto každý rok


Nezdražuje jen bydlení, energie a další životní náklady, ale rostou i ceny nových i zánovních aut. Může za to spousta faktorů, a jedním z nich je covid. I když už je pandemie několik let za námi, její dopady jsou stále vidět na mnoha odvětvích ekonomiky. Jednou z nich je automobilový průmysl, který utrpěl velké rány tím, že se zavíraly fabriky a nemohlo se vyrábět. Vzhledem k tomu že se nemohla auta vyrábět, nebyl pro ně ani odbyt. Zároveň nebyla dostupná velká část součástek, takže automobilky a jejich přidružené výroby byly ve ztrátách. Nejen pandemie, ale celá řada dalších událostí má vliv na cenu automobilů.

peníze dolary

Nejlevnější nové auto koupíte za průměrně půl milionu korun, což je poměrně vysoká částka na to, aby si běžní obyvatelé mohli kupovat auto každých pár let. Když už si někdo kupuje auto, očekává že mu vydrží alespoň 10 let. To je doba, po které velká část lidí mění auto za novější model. Jenže v současné době, když mají lidé problém se dvěma příjmy poplatit měsíční výdaje, logicky si nebudou kupovat auta.

škoda fabia

Jak na to?
Je rozhodně lepší vzít si auto na splátky anebo využít leasing, než riskovat zdraví svoje a ostatních účastníků silničního provozu tím, že budete řídit auto ve špatném technickém stavu. Takových vozidel je na silnicích spousta, a může dojít k opravdu velkému neštěstí kdykoliv během jízdy. Často se takovým vozidlům například uvolňují kola, nebo upadne kus výfukového potrubí. Vždycky je lepší neriskovat a využít například operativní leasing na rok. Díky leasingu si můžete pronajmout jakékoliv vozidlo v dané cenové relaci, které odpovídá vaším finančním možnostem. V měsíční splátce je zahrnutý nejen pronájem, ale i různá pojištění a asistence v případě poruchy. Spousta leasingových společností poskytuje leasing na rok, což je doba, po které můžete auto vrátit anebo ho odkoupit. Pokud ho vrátíte, můžete si vybrat jiné.